Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

«Σκηνές από έναν Γάμο» τελευταίες παραστάσεις



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 «Σκηνές από έναν Γάμο»

Του INGMAR BERGMAN
Σε σκηνοθεσία του Αντώνη Λουδάρου
Τελευταίες παραστάσεις 2-3-10 Δεκεμβρίου στις 21.00
To συγκλονιστικό έργο του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν «Σκηνές από ένα γάμο» σε σκηνοθεσία Αντώνη Λουδάρου συγκίνησε και φέτος το κοινό της Θεσσαλονίκης. Μετά από μία σειρά επιτυχημένων παραστάσεων ήρθε η ώρα να συνεχίσει το ταξίδι του σε άλλες πολιτείες! Τελευταίες παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου και τις Τρίτες 3 και 10 Δεκεμβρίου. Η παράσταση στις 9/12 δεν θα πραγματοποιηθεί εξαιτίας της επίσημης πρεμιέρας της παράστασης «Ευτυχία» στην οποία συμμετέχει ο Αντώνης Λουδάρος. Εισιτήρια προπωλούνται στo viva.gr.


Τον Γιόχαν ερμηνέυει ο Αντώνης Λουδάρος
και την Μαριάννα η Παυλίνα Χαρέλα.


Λίγα λόγια για το έργο
Ένα ζευγάρι, μια ιστορία είκοσι χρόνων. Υπάρχει άραγε η τέλεια σχέση; Ο Γιόχαν και Μαριάννα είναι –φαινομενικά τουλάχιστον- το τέλειο ζευγάρι. Κι όμως μια ματιά, μια παύση, μια μισοτελειωμένη φράση, μια αδιόρατη κίνηση ίσως μαρτυρούν ένα χάσμα. Τι θα συμβεί όταν αυτό το χάσμα έρθει στο φως;

Η κλασική ταινία του Μπέργκμαν “Σκηνές από έναν γάμο” έχει τιμηθεί με βραβείο καλύτερης ταινίας στις Χρυσές Σφαίρες, με βραβεία καλύτερης ταινίας και σεναρίου από την Εθνική Ένωση Κριτικών των ΗΠΑ (NSFC) και χάρισε στην Λιβ Ούλμαν πολλά βραβεία και υποψηφιότητες για την ερμηνεία της. Τώρα ζωντανεύει στη σκηνή του Θεάτρου  Σοφούλη με τον Αντώνη Λουδαρο στο ρόλο του Γιόχαν και την Παυλίνα Χαρελα στο ρόλο της Μαριάννας. 

Το έργο παρουσιάζεται σε συνεργασία με τον Ατζέντη Josef Weinberger Limited, Λονδίνο, για λογαριασμό του Ιδρύματος Ingmar Bergman.


Συντελεστές
Πρωτότυπο κείμενο: Ingmar Bergman
Μετάφραση- Διασκευή : Αντώνης Λουδάρος
Σκηνοθεσία: Αντώνης Λουδάρος
Σκηνικά: Μαρία Φιλίππου
Κοστούμια: Κατερίνα Καπεζάνου
Μουσική: Γιώργος Τζιαφέττας
Στίχοι: Αίσωνας Χαρατσάρης
Ερμηνεία τραγουδιού παράστασης: Εύη Σιαμαντά
Κινησιολογία: Ελένη Χρυσομάλλη
Φωτισμοί: Ανέστης Ατακτίδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Τάσος Κοντόγιωργας
Γραφιστικά: Αριστοτέλης Σομπότης
Φωτογραφία αφίσας: Αντρέας Σφυρίδης
Βοηθός Οργάνωσης Παραγωγής: Κρίτωνας Ζαχαριάδης
Επικοινωνία – Δημόσιες Σχέσεις: Κατερίνα Νικολάου
Παραγωγή: Καλλιτεχνική Εταιρία Θεάτρου

Ερμηνεύουν:
Αντώνης Λουδάρος
Παυλίνα Χαρέλα

Παραστάσεις
Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου στις 21.00
Τρίτη 3 και 10 Δεκεμβρίου στις 21.00

Το έργο είναι ακατάλληλο για ανηλίκους κάτω των 15 ετών

Εισιτήρια
15 ευρώ, 12 ευρώ μειωμένο (ανέργων, μαθητών, φοιτητών, άνω των 65, ΑμεΑ, πολυτέκνων, εκπαιδευτικών)
Ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις και συλλόγους


Το Θέατρο Σοφούλη διαθέτει πρόσβαση για ΑμεΑ.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΑΣΘ: Λεωφορείο  5
Από Δυτικά προς Ανατολικά: Στάση Βερβελίδη
Από Ανατολικά προς Δυτικά: Στάση Ναυτικός Όμιλος

Θέατρο Σοφούλη
Τραπεζούντος 5 & Σοφούλη, Τ.Κ. 55131 Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310423925,

Ευχαριστούμε το Antigon Urban Chic Hotel… the hotel that loves art για τη φιλοξενία

ΧΟΡΗΓΟΙ: Antigon Urban Chic Hotel, NAK Shoes, HairPlus Academy, Giorgio – Hair Designer, Barok, StefansXXL, Vamvacos Luxurius lingerie, Ergo Γεια σου, Κοχύλι Café - Bar

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, TV100, FM100, Status FM 107,7, REJECTED.GR, THESSALONIKIARTSANDCULTURE.GR, MAKTHES.GR, BISCOTTO.GR, E-DAILY.GR, E-RADIO.GR, IPAREAMAS.GR, THINKFREE.GR, NEWX.GR, LIFE- EVENTS.GR, MAXMAG.GR, GRTIMES.GR

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

«Βαν Γκογκ, το βαλς των δέντρων και του ουρανού»


Κριτική της Βικτωρίας Ιωσηφίδου


Μια διαφορετική από την συνήθη εκδοχή για τις τελευταίες  ημέρες και το θάνατο του Βαν Γκογκ, του μεγαλύτερου ίσως ζωγράφου όλων των εποχών, επιχειρεί να δώσει το έργο «Βαν Γκογκ, το βαλς των δέντρων και του ουρανού» , βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ζαν Μισέλ Γκενασιά, προϊόν έρευνας αλλά και μυθοπλασίας. Το έργο σκηνοθετεί ο Μίχαελ Ζάϊμπελ.

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

Επετειακό «ΟΜΜΑΤΙΑ ΔΑΚΡΩΜΕΝΑ, ένα γράμμα για την Τραπεζούντα»


Κριτική της Βικτωρίας Ιωσηφίδου


Ήταν οι τελευταίες μέρες του παππού μου, όταν σκέφτηκα να του ζητήσω για άλλη μια φορά να μου μιλήσει για τα παλιά χρόνια, για τα αδέρφια του και τη ζωή στην πατρίδα. Τα μάτια του παππού πλημμύρισαν δάκρυα και δεν μπόρεσε να αρθρώσει λέξη. Ήταν μεγάλη η συναισθηματική φόρτιση γι αυτόν και δεν ήταν πια σε θέση να το αντέξει, να αναφερθεί στον πατέρα και τα πέντε του αδέρφια και στους τόσους άλλους γνωστούς του που χάθηκαν για πάντα στα τάγματα εργασίας.  Του έπιασα το χέρι και άλλαξα τη συζήτηση. Όμως, μέσα σε αυτά τα δακρυσμένα μάτια βρισκόταν όλη η πονεμένη και ματωμένη ιστορία του πολύπαθου Πόντου και του ποντιακού ελληνισμού.

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Ταρακούνημα και συγκίνηση στις «Σκηνές από ένα γάμο».


Κριτική της Βικτωρίας Ιωσηφίδου


Μια πικρή και γλυκιά ιστορία γάμου και διαζυγίου, μια ιστορία αγάπης και μίσους με αρχή, μέση, μα χωρίς τέλος είναι οι «Σκηνές από ένα γάμο» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, που παίζονται στο θέατρο Σοφούλη.

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

Εξαιρετικές, με άρωμα Ρωσίας οι «Τρεις αδερφές»


Κριτική της Βικτωρίας Ιωσηφίδου


«Τρεις αδερφές» του Τσέχωφ, σε μετάφραση Γιώργου Σεβαστίκογλου, η νέα μεγάλη παραγωγή του Κ.Θ.Β.Ε. σε μοναδική σκηνοθεσία του καταξιωμένου Λιθουανού  Τσέζαρις Γκραουζίνις! Και τρεις άδειες καρέκλες, τρεις γκρίζες καρέκλες, καθηλωμένες , ακίνητες πάνω στη σκηνή, το σκηνικό το οποίο μας εισάγει στην εικόνα του έργου, βέβαια όχι τυχαία, γιατί κάπως έτσι άχρωμη, άδεια και σταματημένη  είναι και η ζωή των ηρωίδων…

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

«Το Αγρίμι», κατάθεση ψυχής


Κριτική της Βικτωρίας Ιωσηφίδου


Τον μεγάλο και παθιασμένο  έρωτά της για τον πολιτικό και διανοούμενο Ίωνα Δραγούμη καταθέτει η μοναδική ηθοποιός Μαρίκα Κοτοπούλη που άφησε εποχή στο ελληνικό θέατρο, στον μονόλογο «Το αγρίμι». Τον Δραγούμη, που αποζητά και περιμένει με λαχτάρα  κάθε βράδυ να επιστρέψει κοντά της, χωρίς να γνωρίζει δυστυχώς πως αυτός είναι ήδη νεκρός, κάτι που της αποκρύπτουν οι άνθρωποι του περιβάλλοντός της.

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Συγκλονιστικός «Ο ΕΛΕΦΑΣ»


Κριτική της Βικτωρίας Ιωσηφίδου


Δυο γυναίκες, θεία και η έγκυος ανιψιά και οι σύζυγοί τους ζουν στο μικρόκοσμό τους, σε ένα απομακρυσμένο χωριό της Ελλάδας. Χαρακτηριστικά τους  το «χωριάτικο» γλωσσικό ιδίωμα και των τεσσάρων και  τα συνεχή μαργαριτάρια, που φανερώνουν την περιορισμένη γνώση της ελληνικής γλώσσας. Ακόμη,  οι ελάχιστες παρέες και οι κλισέ ασχολίες, μαγειρέματα και δουλειές για τις γυναίκες, κυνήγι και καφέδες για τους άντρες.

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

Ανατρεπτικό «Παγκάκι»

Κριτική της Βικτωρίας Ιωσηφίδου


Μια ανατρεπτική κωμωδία για γέλια και για κλάματα είναι το παγκάκι του Ρώσου συγγραφέα Αλεξάντερ Γκέλμαν, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη. Ένας άντρας και μία γυναίκα συναντιούνται τυχαία σε ένα παγκάκι  στο πάρκο της γειτονιάς. Είναι στα αλήθεια μεταξύ τους άγνωστοι; Σύντομα η συνάντησή τους οδηγεί στην  αποκάλυψη των δύο ιδιαίτερων χαρακτήρων που δεν είναι πάντα τόσο αθώοι  και το έργο μετατρέπεται σε ένα βαθύ, κωμικοτραγικό ψυχογράφημα των δύο ηρώων, καθώς αυτοί  μένουν προσκολλημένοι στις βαθύτερες αντιλήψεις τους αδιαφορώντας για την πραγματικότητα που τους αποκαλύπτεται. Η μοναξιά, η ανάγκη για συντροφιά, έστω εφήμερη, η σχέση ανάμεσα στα δύο φύλα, η αλήθεια και το ψέμα γίνονται θέματα για συζήτηση. Το έργο είναι εξαιρετικά καλογραμμένο, περιεκτικό, μεστό, με απολαυστικούς διαλόγους και εμβληματικές ατάκες και αν και γράφτηκε το 1983 παραμένει επίκαιρο.

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Ατμοσφαιρική «Μεγάλη Πλατεία»!


Κριτική της Βικτωρίας Ιωσηφίδου


Μια τοιχογραφία της Ελλάδας και ακόμη πιο στενά της Σαλονίκης, της εποχής από το μεσοπόλεμο έως και μετά τον εμφύλιο, είναι «η Μεγάλη Πλατεία» του Νίκου Μπακόλα, το εμβληματικό, δαιδαλώδες, πολυσέλιδο μυθιστόρημα με την ιδιαίτερη λογοτεχνική γραφή που άφησε εποχή και το 1988 τιμήθηκε με το πρώτο κρατικό βραβείο μυθιστορήματος.

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

Ιδιαίτερος, σαρκαστικός Οθέλλος

Κριτική της Βικτωρίας Ιωσηφίδου
Ο μοχθηρός  Ιάγος ,όταν δεν παίρνει την προαγωγή που ανέμενε από τον στρατηγό Οθέλλο και αντί γι αυτόν προάγεται ο Κάσσιος, βάζει σε εφαρμογή ένα σατανικό σχέδιο για εκδικηθεί. Με ύπουλο τρόπο σπέρνει την αμφιβολία  στο μυαλό του Οθέλλου όσον αφορά τη σύζυγό του Δυσδαιμόνα, κατηγορώντας την εμμέσως ότι τον απατά με τον Κάσσιο. Ο Οθέλλος γίνεται σύντομα ο δυστυχέστερος των ανθρώπων και η λατρεία που είχε στη σύζυγό του μετατρέπεται σε μίσος.

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

Απολαυστική «Ορέστεια»


Κριτική της Βικτωρίας Ιωσηφίδου


Πεντακόσιοι αυθεντικοί στίχοι του Αισχύλου, κομμάτια από περιλήψεις και πάμπολλα ενδιάμεσα απολαυστικά δρώμενα συνθέτουν την παράσταση « Αισχύλου Ορέστ3ια… μια διαδρομή» που στήθηκε με πολύ κέφι, αγάπη αλλά εμφανέστατα και μόχθο!

Τρεις ηθοποιοί , οι Διονύσης Καραθανάσης, Ιωάννα Λαμνή και Στάθης Μαυρόπουλος αναλαμβάνουν να ταξιδέψουν τους θεατές στην εποχή που παιζόταν η Ορέστεια στην αρχαία Αθήνα αλλά και να αποδώσουν το έργο με τον δικό τους μοναδικό, διασκεδαστικό τρόπο συστήνοντας το στο κοινό σε μια άλλη διάσταση! Έτσι, η τραγωδία γίνεται κωμωδία, το δάκρυ γίνεται γέλιο και η έμπνευση γίνεται φως για να ξαναφωτίσει τον Αισχύλο για αρχάριους και προχωρημένους. Σκηνοθετικά ευρήματα, φιλονικίες μεταξύ των τριών ηθοποιών, επαναλήψεις και  υπερβολές παίρνουν ζωή μέσα στην υπερβολή του ίδιου του δράματος με ένα άκρως ενδιαφέρον  ευχάριστο αλλά και με σεβασμό στο πρωτότυπο κείμενο  αποτέλεσμα.  Η σκηνοθεσία είναι του Στάθη Μαυρόπουλου.

Αξίζει να το δουν και έφηβοι μαθητές μαζί με τους καθηγητές τους αν αποφασίσουν να πάνε σε παρεούλες σε μια βραδινή παράσταση. Δείτε το! 


Συντελεστές παράστασης:

ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΚΗ – ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Η ομάδα
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ: Γιώργος Φράγκογλου
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Στάθης Μαυρόπουλος
ΣΚΗΝΙΚΑ – ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Μαρία Καβαλιώτη
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Διονύσης Καραθανάσης
ΚΙΝΗΣΗ: Μαριάνθη Ψωματάκη
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Αλέκος Σπυριδάκης
ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Γιώργος Μαυρόπουλος
ΨΙΜΥΘΙΟΛΟΓΟΣ: Ειρήνη Σιγανού
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΝΤΥΠΩΝ: Lacrimoza Design
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Τάσος Θώμογλου
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Απόστολος Λιάπης
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Alte Fablon

ΠΑΙΖΟΥΝ:
Διονύσης Καραθανάσης,
Ιωάννα Λαμνή,
Στάθης Μαυρόπουλος
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 
 80 λεπτά

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

«Προσωπική συμφωνία» στη Θεσσαλονίκη!


Κριτική της Βικτωρίας Ιωσηφίδου


Μετά το τέλος του 2ου παγκοσμίου πολέμου και ενώ λαμβάνει χώρα η δίκη της Νυρεμβέργης στο Βερολίνο ο Αμερικανός Ταγματάρχης Άρνολντ έχοντας ο ίδιος σκληρές εμπειρίες από τον πόλεμο και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης αναζητά στη διάρκεια των ανακρίσεων το « μεγάλο ψάρι»,  προσπαθώντας με νύχια και δόντια να στοιχειοθετήσει το κατηγορητήριο και να αποδείξει πως ο σημαντικότερος μαέστρος  της Γερμανίας Βίλχελμ Φουρτβένγκλερ ήταν μέλος του ναζιστικού κόμματος και προσωπικός φίλος του Αδόλφου Χίτλερ. Ο  
Φουρτβένγκλερ από τη μεριά του δηλώνει κατηγορηματικά και ανταπαντά πως σε όλη του τη ζωή υπήρξε μόνο ένας αφοσιωμένος υπηρέτης της τέχνης και του πολιτισμού και δεν είχε ποτέ καμία σχέση με την πολιτική. Καταλύτης ανάμεσά τους το δεύτερο βιολί, ο Ρόντε, παλιός συνεργάτης του μαέστρου,  που φαίνεται να γνωρίζει κάποια μυστικά του.

Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

Εξαιρετικός «Δον Ζουάν» από την «5η εποχή».


Κριτική της Βικτωρίας Ιωσηφίδου


«Δον Ζουάν»! Το έξοχο, καυστικό, πρωτοποριακό κείμενο του Μολιέρου ανεβαίνει από την «5η εποχή» σε σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη και σαφέστατη μετάφραση της Παναγιώτας Πανταζή,  που κρατά αμείωτη την προσοχή των θεατών. Ο αμετανόητος Δον Ζουάν  δεν είναι απλά ένας καρδιοκτακτητής που στοχεύει σε όποιο θηλυκό βρεθεί στο δρόμο του για να το εγκαταλείψει μόλις το βαρεθεί αλλά ένας συνειδητοποιημένος αμοραλιστής ήρωας, που επιλέγει να ζει  την κάθε στιγμή έντονα, χωρίς όρια και υπερασπίζεται με πάθος τον εαυτό του για όλες του τις πράξεις.

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Eμπνευσμένος «Προμηθέας Δεσμώτης»


Κριτική της Βικτωρίας Ιωσηφίδου

Μια υψηλής αισθητικής παραγωγή από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας είχαμε την χαρά να παρακολουθήσουμε εχθές το βράδυ στο θέατρο Δάσους ∙ « Προμηθέας Δεσμώτης», του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη, καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ, ο οποίος έκανε και τη δραματουργική επεξεργασία,  σε μια στιγμή απόλυτης ωριμότητας του σκηνοθέτη. Τη μετάφραση έκανε ο Δημήτρης Δημητριάδης.

Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Ανθρώπινη, συγκινητική "Λωξάνδρα"


Κριτική της Βικτωρίας Ιωσηφίδου


"Λωξάνδρα", της Μαρίας Ιορδανίδου στο θέατρο Δάσους, με πλοηγό την όμορφη θεατρική απόδοση του έμπειρου θεατρικού συγγραφέα Άκη Δήμου, που εστιάζει στο ανθρώπινο στοιχείο της δυναμικής αυτής γυναίκας, στην πληθωρική της προσωπικότητα, την ανάγκη να ελέγχει τα πάντα στην οικογένεια, αλλά και τις αδυναμίες της με κύρια αυτήν στο φαγητό ∙ αυτό που τόσο απλόχερα αγαπά να προσφέρει καθημερινά φτιαγμένο με μεράκι από τα χεράκια της, αλλά  το ίδιο λατρεύει και να το απολαμβάνει μέρα νύχτα, την κάθε στιγμή, σύντροφό της σε χαρές και λύπες!

Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Το σεξ αρχίζει στα 40;


Μια γλυκόπικρη απολαυστική κωμωδία, βγαλμένη μέσα από τη ζωή είναι «Το σεξ αρχίζει στα 40» του πολυβραβευμένου συγγραφέα, σκηνοθέτη και ηθοποιού Βασίλη Τσικάρα. 

Δύο ζευγάρια και η σεξουαλική τους ζωή είναι οι πρωταγωνιστές, όμως μέσα από τα γεγονότα και τις καταστάσεις ξετυλίγεται στην πραγματικότητα ολόκληρη η ζωή τους.  Τα καλά και τα κακά, τα ευχάριστα και τα δυσάρεστα, η αλήθεια και το ψέμα. Ο Βασίλης Τσικάρας με απανωτές και ολοένα αυξανόμενες δόσεις χιούμορ, άλλοτε διακριτικού και άλλοτε ξεκαρδιστικού χτίζει μια πολύ ενδιαφέρουσα κωμωδία  με άρωμα Λονδίνου και με… αναπάντεχα αισιόδοξο τέλος.


Μαζί με την ομάδα του μας προσκαλούν στον φιλόξενο χώρο του Θεάτρου Άρατος να γνωρίσουμε διαφορετικούς τύπους ανθρώπων, να προβληματιστούμε, να ταυτιστούμε , αλλά και να διασκεδάσουμε με αυτό το «τέλειο» πλάσμα, τον άνθρωπο, που θεωρεί πως χωρίς αμφιβολία η δική του στάση ζωής και άποψη είναι πάντοτε η σωστή. Ένα έργο φτιαγμένο με έμπνευση αλλά και παιγμένο με όρεξη και ψυχή από όλους τους ηθοποιούς που καταφέρνει να μας αγγίξει εκεί που πονάει.


Δείτε το για να γελάσετε, να ξεσκάσετε, να λάβετε τροφή για σκέψη και μερικοί να αρχίσετε ή και να ξαναρχίσετε το σεξ έστω και στα σαράντα. Ποτέ δεν είναι αργά!


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο - σκηνοθεσία: Βασίλης Τσικάρας
Σκηνικά: Δημήτρης Αρζουμανίδης
Κοστούμια: Μαρία Βλάχου
Ήχοι – φώτα: Δημήτρης Προύσαλης, Χρ. Σκαρλατοπούλου
Αφίσα: Νίκος Γκάρας
Trailer: Γιώργος Σουμελίδης
Φωτογράφιση: Στρατής Λαγόπουλος
Δημόσιες Σχέσεις - δημοσιότητα: Δέσποινα Αυγερίδου
Επικοινωνία: Έρη Χριστοφορίδου, Γρηγόρης Γρηγοράς
Marketing: Κατερίνα Ευαγγελοπούλου 
 
Παίζουν: Σοφία Αϊβάζογλου, Μαρία Βλάχου, Σταύρος Δουκουζγιάννης, Στέργιος Κωνσταντζίκης, Κωνσταντίνα Μυλωνά, Μαρία Προδρόμου, Κική Σπύρου και ο Βασίλης Τσικάρας



ΘΕΑΤΡΟ

ΑΡΑΤΟΣ (Μοσκώφ 12 με Φράγκων)
Τ . 2315 312 487

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Από Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

ΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ
Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
10 ευρώ γενική, 7 ευρώ μειωμένο

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

«BEGINNING», πρόσκληση για δύο.


Κριτική της Βικτωρίας Ιωσηφίδου


Μια τρυφερή, ανθρώπινη ιστορία είναι το «BEGINNING», που εστιάζει σε κάτι αυτονόητο που όμως κανείς δεν τολμά να το πει με το όνομά του, γιατί έχει φτάσει να θεωρείται πλέον ουτοπικό. Στην τόσο σημαντική ανάγκη του ανθρώπου να έχει ένα σύντροφο με όλη την σημασία της λέξης, που θα τον αγαπά, θα γεμίζει την ψυχή του, θα του παίρνει όλα τα άγχη και θα τον κάνει να νιώθει ασφάλεια.

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

«ΜΑΡΞ ΣΤΟ ΣΟΧΟ», Άγγελος sto sanidi!

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

Βαλκάνιοι και μοναδικοί «Romeo + Ιουλιέτα »


Κριτική της Βικτωρίας Ιωσηφίδου


Μια έξοχη προσέγγιση του αριστουργήματος του Σαίξπηρ Ρωμαίος και Ιουλιέτα πετυχαίνει ο πολυπράγμων Λευτέρης Γιοβανίδης, σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός σύμβουλος του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, αναπαριστώντας τον έρωτα ενός Κροάτη Ρωμαίο και μιας Ελληνίδας Ιουλιέτας και εστιάζοντας στην αδυναμία του ανθρώπινου γένους να απαλλαγεί επιτέλους από το προπατορικό αμάρτημα και να ευτυχήσει. Μια ξεχωριστή παραγωγή, συμπαραγωγή του εθνικού θεάτρου της  Κροατίας με το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης.

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

Διαχρονική «Φιλονικία»

Κριτική της Βικτωρίας Ιωσηφίδου


Η «Φιλονικία» του Μαριβώ, ένα σύντομο έργο που γράφτηκε το 1744, φιλοξενείται αυτές τις ημέρες στο Θέατρο Τ στη Θεσσαλονίκη. Το θέμα του έργου αφορά ένα κοινωνικό πείραμα, που έγινε  με στόχο να αποκαλυφθεί ποιο από τα δύο φύλα έκανε τελικά την πρώτη απιστία. Για το λόγο αυτό τέσσερα  παιδιά, δυο αγόρια και δυο κορίτσια, αφήνονται να μεγαλώσουν εντελώς απομονωμένα, με συντροφιά μονάχα έναν ψυχρό  παιδαγωγό το καθένα, μέχρι τα δεκαοκτώ τους χρόνια. Στη συνέχεια τους επιτρέπεται να συναντηθούν μεταξύ τους  και παρατηρούνται οι αντιδράσεις.