Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

«BEGINNING», πρόσκληση για δύο.


Κριτική της Βικτωρίας Ιωσηφίδου


Μια τρυφερή, ανθρώπινη ιστορία είναι το «BEGINNING», που εστιάζει σε κάτι αυτονόητο που όμως κανείς δεν τολμά να το πει με το όνομά του, γιατί έχει φτάσει να θεωρείται πλέον ουτοπικό. Στην τόσο σημαντική ανάγκη του ανθρώπου να έχει ένα σύντροφο με όλη την σημασία της λέξης, που θα τον αγαπά, θα γεμίζει την ψυχή του, θα του παίρνει όλα τα άγχη και θα τον κάνει να νιώθει ασφάλεια.

Ο σαραντάρης Ντάνυ μένει τελευταίος στο διαμέρισμα της Λόρα μετά από ένα μεγάλο ολονύχτιο πάρτυ για την υποδοχή του νέου χρόνου. Κάτι μάλλον όχι τυχαίο, γιατί ανάμεσα σε αυτόν, που βρέθηκε εκεί  απρόσκλητος με έναν φίλο του και στην οικοδέσποινα αναπτύχθηκε μια at first sight συμπάθεια. Η Λόρα τον πλησιάζει και του εκφράζει τα αισθήματά της. Ο Ντάνυ φαίνεται γοητευμένος αλλά παραμένει αμήχανος και εμφανίζεται αναποφάσιστος. Καθώς η ώρα περνά οι δυο τους ανακαλύπτουν ο ένας τον άλλο, ξετυλίγονται οι ζωές και οι χαρακτήρες τους και ενώ η  ιστορία ξεκινά σαν μια εύπεπτη, ρομαντική κωμωδία δεν αργεί να εξελιχθεί σε κάτι πολύ δυνατότερο.  Η Λόρα προσκαλεί και προκαλεί τον Ντάνυ να τολμήσει την αλλαγή στη ζωή του, μια αλλαγή που αυτός φοβάται!
«Θέλω να μείνεις, μη φεύγεις, δε θέλω να ξυπνήσω άλλο ένα πρωί μόνη μου.» «Σταμάτα να λυπάσαι τον εαυτό σου!»
Παρεμβάλλονται άφθονα κωμικά  σχόλια για την σημερινή κοινωνία, τον τρόπο ζωής, τις σχέσεις των δυο φύλων, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πώς θα εξελιχθεί η γνωριμία αυτή καθώς η συγκίνηση κορυφώνεται;
Η Θάλεια Ματίκα στο ρόλο της Λόρα είναι καθηλωτική καθώς καταφέρνει να εκφράσει με κουλ τρόπο και με το αρμόζον μέτρο τα συναισθήματά της. Ο Γιάννης Δρακόπουλoς από την άλλη είναι απολαυστικός στα κωμικά σημεία, ενώ οι δυό τους δένουν πειστικά και καταφέρνουν να δώσουν μια εικόνα του μέσου όρου, δυο άνθρωποι όπως εμείς.
Πρόσκληση για δυο λοιπόν και…. The fake party is over. The real one, just BEGINNING!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Μετάφραση-Σκηνοθεσία : Τάσος Ιορδανίδης

Παίζουν: Θάλεια Ματίκα, Γιάννης Δρακόπουλος
Σκηνικά: Μανώλης Φραγκάκης
Κοστούμια: Απόστολος Δημακόπουλος
Φωτισμοί: Μπάμπης Αρώνης
Μουσική: Κωστής Ξενόπουλος
Μουσική επιμέλεια : Κωστής Ξενόπουλος-Τάσος Ιορδανίδης
Φωτογραφίες: Μελίνα Δόσιου
Trailer : Κωστής Ξενόπουλος
Παραγωγή: Vision Artt
( Παναγιώτα Παρασκευοπούλου- Κωστής Ξενόπουλος)
ΒΔημόσιες Σχέσεις-Επικοινωνία: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου