Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

Απολαυστική «Ορέστεια»


Κριτική της Βικτωρίας Ιωσηφίδου


Πεντακόσιοι αυθεντικοί στίχοι του Αισχύλου, κομμάτια από περιλήψεις και πάμπολλα ενδιάμεσα απολαυστικά δρώμενα συνθέτουν την παράσταση « Αισχύλου Ορέστ3ια… μια διαδρομή» που στήθηκε με πολύ κέφι, αγάπη αλλά εμφανέστατα και μόχθο!

Τρεις ηθοποιοί , οι Διονύσης Καραθανάσης, Ιωάννα Λαμνή και Στάθης Μαυρόπουλος αναλαμβάνουν να ταξιδέψουν τους θεατές στην εποχή που παιζόταν η Ορέστεια στην αρχαία Αθήνα αλλά και να αποδώσουν το έργο με τον δικό τους μοναδικό, διασκεδαστικό τρόπο συστήνοντας το στο κοινό σε μια άλλη διάσταση! Έτσι, η τραγωδία γίνεται κωμωδία, το δάκρυ γίνεται γέλιο και η έμπνευση γίνεται φως για να ξαναφωτίσει τον Αισχύλο για αρχάριους και προχωρημένους. Σκηνοθετικά ευρήματα, φιλονικίες μεταξύ των τριών ηθοποιών, επαναλήψεις και  υπερβολές παίρνουν ζωή μέσα στην υπερβολή του ίδιου του δράματος με ένα άκρως ενδιαφέρον  ευχάριστο αλλά και με σεβασμό στο πρωτότυπο κείμενο  αποτέλεσμα.  Η σκηνοθεσία είναι του Στάθη Μαυρόπουλου.

Αξίζει να το δουν και έφηβοι μαθητές μαζί με τους καθηγητές τους αν αποφασίσουν να πάνε σε παρεούλες σε μια βραδινή παράσταση. Δείτε το! 


Συντελεστές παράστασης:

ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΚΗ – ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Η ομάδα
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ: Γιώργος Φράγκογλου
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Στάθης Μαυρόπουλος
ΣΚΗΝΙΚΑ – ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Μαρία Καβαλιώτη
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Διονύσης Καραθανάσης
ΚΙΝΗΣΗ: Μαριάνθη Ψωματάκη
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Αλέκος Σπυριδάκης
ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Γιώργος Μαυρόπουλος
ΨΙΜΥΘΙΟΛΟΓΟΣ: Ειρήνη Σιγανού
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΝΤΥΠΩΝ: Lacrimoza Design
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Τάσος Θώμογλου
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Απόστολος Λιάπης
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Alte Fablon

ΠΑΙΖΟΥΝ:
Διονύσης Καραθανάσης,
Ιωάννα Λαμνή,
Στάθης Μαυρόπουλος
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 
 80 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου