Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

"Θυμήσου σώμα", ερωτικός Καβάφης!




Ογδόντα πέντε χρόνια φέτος από τον θάνατο του  Κωνσταντίνου Καβάφη  και ταυτόχρονα έτος ελληνοαιγυπτιακής φιλίας!  Μια ολόδροση παρέα από νέους ανθρώπους από την Θεσσαλονίκη αποφασίζει να  ξεσκαλίσει με την αφορμή αυτή   τα ερωτικά του ποιήματα. Με  αφετηρία  το ποίημα του «Διακοπή» δημιουργούν ένα πολυδιάστατο δρώμενο που  αναφέρεται στο φόβο του ανθρώπου να βιώσει τον μεγάλο έρωτα και να προχωρήσει στην ανάταση ψυχής και την τελείωση, όπου μόνο αυτός μπορεί να τον οδηγήσει, νικώντας ακόμη και τον ίδιο το θάνατο. Διακόπτει έτσι συνειδητά τη διαδικασία αυτή, όπως διακόπηκε επίσης λόγω φόβου από τον Πηλέα η προσπάθεια της Θέτιδας να καταστήσει τον Αχιλλέα αθάνατο.



Το θεατρικό που ονομάζεται «Θυμήσου σώμα», περιλαμβάνει ποιήματα του μεγάλου ποιητή, που αποδίδονται πεζά ή μελοποιημένα, αλλά και  νεώτερα τραγούδια καταξιωμένων δημιουργών, ενώ διανθίζεται και από μια σειρά σχετικών μύθων.

Η Λίνα Παλερά εμπνεύστηκε και  επιμελήθηκε το ιδιαίτερο αυτό κείμενο, ενώ παίζει επίσης κιθάρα και τραγουδά. Μαζί της τραγουδά ακόμη η Άννα Μπουντζή, με μια  γλυκιά φωνή.

Απαγγέλουν και δραματοποιούν με αισθαντικές, θεατρικές ερμηνείες και εντυπωσιακή, κάποιες φορές χορευτική κίνηση, οι Δημήτρης Γούλιος και Μαριλένα Λιακοπούλου. Στο βιολί ο Μάριος Ποδάρας.


Την ξεχωριστή αυτή δουλειά απολαύσαμε πριν από λίγες ημέρες στο καφέ Ζώγια, ενώ επαναλαμβάνεται στον ίδιο χώρο και την ερχόμενη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου στις 20:30. Όσοι πιστοί, προλάβετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου