Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

«Πελότα»



Ένας φιλόδοξος νεαρός μόδιστρος  από το Τσοτύλι της Κοζάνης εγκαθίσταται σε μια γαλλική πόλη για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και εκεί, λίγο-λίγο, κατακτά την τοπική κοινωνία  με το ταλέντο αλλά και το μπρίο του. Στη ζωή του μπαίνουν σταδιακά λογής- λογής  άνθρωποι, Νέες γνωριμίες, παρεξηγήσεις, ανατροπές, ενώ όχημα και ρυθμιστής πάντοτε στις ζωές όλων είναι ο έρωτας.  Έτσι η πελότα του,  το μικροσκοπικό μαξιλαράκι όπου τοποθετεί τις καρφίτσες , έχει σίγουρα  αν και δεν την βλέπουμε σχήμα καρδιάς. Μήπως όμως γίνεται στο τέλος και η ίδια η καρδιά του πελότα;




Η πρωτότυπη, σουρεαλιστική αυτή κωμωδία του Κρίτωνα Ζαχαριάδη που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και μαύρη βγάζει άφθονο γέλιο.  Μεγάλο μερίδιο σε αυτό φέρει και ο μοναδικός πρωταγωνιστής Δημήτρης  Χατζηθεοδοσίου, που ερμηνεύει όλους τους ρόλους, που είναι τουλάχιστον 15, και  δεν αφορούν  μονολόγους , αλλά κυρίως διαλόγους. Με εκπληκτική ετοιμότητα και ταχύτητα σε όλη την διάρκεια του έργου αλλάζει συνεχώς στάση, θέση, κίνηση και φωνή, πραγματοποιώντας έτσι έναν άθλο και δίνοντας ρεσιτάλ ερμηνείας. Εξαιρετική είναι επίσης η αέρινη κίνησή του και κατά τις διάφορες χορευτικές φιγούρες που εκτελεί συχνά πυκνά.

Αξίζει τέλος να αναφέρουμε  και  το μοναδικό αριθμητικά αλλά και σε ποιότητα τραγούδι  του Χάρη Γκατζόφλια «Πελότα», που ερμηνεύει η Ζωή Παπαδοπούλου.

Δείτε την «Πελότα», για να περάσετε ευχάριστα και να  γελάσει το χειλάκι σας, ενώ δεν θα λείψουν βέβαια και οι προβληματισμοί….



ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο – Σκηνοθεσία : Ζαχαριάδης Κρίτωνας
Βοηθός Σκηνοθέτη: Χρυσανθοπούλου Πέλη
Συμπαραγωγή: Χαρέλα Παυλίνα
Οργάνωση Παραγωγής: Σπυριδάκη Ραλλού
Μουσική Επιμέλεια  – Σύνθεση: Γκατζόφλιας Χάρης
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Μιχαήλ Αλέξανδρος
Τραγούδι: Παπαδοπούλου Ζωή
ArtPhotography: Ιωαννίδου Μαρία , Μουδέλη Χριστίνα
VideoArt: Καντόρος Αλέξανδρος
Ήχος – Φώτα: Ατακτίδης Ανέστης
Παίζει ο ηθοποιός: Δημήτρης Χατζηθεοδοσίου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου